La gastronomía protagonista en FETUMI

Delles actividaes van desendolcase durante esti fin de selmana nel Pozu Sotón dientro de FETUMI y ente elles destaquen les actividaes gastronómiques.

A la presencia del cocineru Cristian González que va ellaborar una croqueta minera perespecial ( cuatro mil croquetes negres, inspiraes en piedres de carbón ) y la degustación de sidra, va tener protagonismu propiu "La minera", la primer xinebra negro, ellaborada con agua de mina, que va presentase en sociedá mientres la Feria de Turismu Mineru del Pozu Sotón. Además, quince establecimientos hosteleros de L'Entregu, Sotrondio y Blimea van participar nel II Concursu del Pinchu Mineru qu'impulsen ECOSAM y FETUMI.
Pela so parte'l trail del Sotón y el Pinchu MINERU van cuntar con trofeos artesanales ellaboraos por Mario Con, trabayador d'HUNOSA, con materiales de la mina.
Y pa completar la ufierta cultural y d'ociu actuará la orquesta Tekila, máximu esponente del fenómenu de les orquestes n'Asturies, que va presentar un espectáculu especial, cargáu de sabor mineru, nel so conciertu del sábadu na Feria de Turismu del Pozu Sotón.